Hvis du nogensinde har rejst til Tyrkiet, så har du helt sikkert stiftet bekendtskab med Köfte. Köfte er i bund og grund en betegnelse for frikadeller af okse- eller lammefars. Der findes flere tusinde opskrifter, og de kan derfor laves på et utal af måder.
I min version er der tilføjet små tern af cremet salatost. Det giver en god fylde til kødet, og holder dem ekstra saftige.
Opskriften indeholder også den arabiske krydderiblanding “de 7 krydderier”. Denne forhandles i de arabiske forretninger, men jeg har også spottet den i Bilka. Gør dig en tjeneste, og gå ud og anskaf dig denne fantatiske krydderiblanding. Den er helt fantastisk til mange retter.
Köfte – Krydrede oksekødboller
Ingredienser
- 1 kg Hakket oksekød Min. 12% fedt
- 2 Løg
- 1/2 Puck ost Eller anden salatost/feta
- 1 bundt Persille Eller 2 spsk fra frost.
- 1 spsk 7 krydderi
- 2 tsk Spidskommen
- 2 tsk Salt
- Lidt peber
- 2 spsk Olivenolie
Sådan gør du
- Riv løg så fint som muligt. Jeg har brugt et helt fint oste-rivejern.
- Skær salatost i små fine tern og hak persillen.
- Kom alle ingredienser i en stor skål og ælt det rigtig godt sammen.
- Varm en pande (gerne en grillpande) godt op med en smule fedtstof.
- Tag en lille håndfuld kød i hånden, tryk den helt flad og smid den på panden.
- Steg dem 3-4 minutter på hver side.