Köfte med ost – Krydrede oksekødboller

Hvis du nogensinde har rejst til Tyrkiet, så har du helt sikkert stiftet bekendtskab med Köfte. Köfte er i bund og grund en betegnelse for frikadeller af okse- eller lammefars. Der findes flere tusinde opskrifter, og de kan derfor laves på et utal af måder.
I min version er der tilføjet små tern af cremet salatost. Det giver en god fylde til kødet, og holder dem ekstra saftige.
Opskriften indeholder også den arabiske krydderiblanding “de 7 krydderier”. Denne forhandles i de arabiske forretninger, men jeg har også spottet den i Bilka. Gør dig en tjeneste, og gå ud og anskaf dig denne fantatiske krydderiblanding. Den er helt fantastisk til mange retter.


Köfte – Krydrede oksekødboller

Kødboller inspireret af mellemøsten. Saftige og krydrede köfte. Steg dem på en grillpande, eller tilbered dem i ovnen.
Forb. tid 20 min
Tilb. tid 20 min
Ret aftensmad
Antal 20 stk

Ingredienser
  

  • 1 kg Hakket oksekød Min. 12% fedt
  • 2 Løg
  • 1/2 Puck ost Eller anden salatost/feta
  • 1 bundt Persille Eller 2 spsk fra frost.
  • 1 spsk 7 krydderi
  • 2 tsk Spidskommen
  • 2 tsk Salt
  • Lidt peber
  • 2 spsk Olivenolie

Sådan gør du
 

  • Riv løg så fint som muligt. Jeg har brugt et helt fint oste-rivejern.
  • Skær salatost i små fine tern og hak persillen.
  • Kom alle ingredienser i en stor skål og ælt det rigtig godt sammen.
  • Varm en pande (gerne en grillpande) godt op med en smule fedtstof.
  • Tag en lille håndfuld kød i hånden, tryk den helt flad og smid den på panden.
  • Steg dem 3-4 minutter på hver side.

Noter

Laver du dine köfte i ovnen, skal de have ca. 20-25 minutter ved 190 grader varmluft. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering