Madmors Eftersårs Suppe

Denne efterårs suppe er en hjertevarmende klassiker, perfekt til de kølige dage, hvor du har brug for noget nærende og fyldt med smag. Den er en fantastisk ret, når du vil forkæle dig selv eller dine kære, og den er særligt god under sygdom for at give kroppen et tiltrængt boost. Suppen er også en fremragende kilde til næring for ammende mødre, der har brug for ekstra energi. Og hvis du er en suppeelsker, vil denne opskrift helt sikkert blive en favorit i dit køkken!

Efterårs Suppe

Denne efterårs suppe er en hjertevarmende klassiker, perfekt til de kølige dage, hvor du har brug for noget nærende og fyldt med smag. Den er en fantastisk ret, når du vil forkæle dig selv eller dine kære, og den er særligt god under sygdom for at give kroppen et tiltrængt boost. Suppen er også en fremragende kilde til næring for ammende mødre, der har brug for ekstra energi. Og hvis du er en suppeelsker, vil denne opskrift helt sikkert blive en favorit i dit køkken!
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 1 t 15 min
Ret aftensmad, efterår, Hovedret, Suppe
Køkken Dansk
Antal 4 Personer

Ingredienser
  

Til kogning af kylling

  • 1 hel Fersk kylling Ca. 1200 gram
  • 3 Laurbærblade
  • 2-3 Stængler Bladselleri I grove stykker
  • 1 Mellemstort løg I grove stykker
  • 2 Liter Vand Eller så kyllingen er helt dækket

Til suppen

  • Vandet fra den kogte kylling
  • 2-3 Kyllingebuillon terninger
  • 2-3 Stængler Bladselleri Skåret i små tern
  • 2-3 Gulerødder Skåret i små tern
  • 2-3 Mellemstore kartofler Skåret i små tern
  • 1 Dl Pasta el. suppehorn
  • 2 Spsk Persille Finthakket
  • Lidt flagesalt og friskværnet peber

Sådan gør du
 

  • Placer den hele kylling i en stor gryde, og dæk den med vandet.
  • Tilsæt de grove stykker bladselleri, løg og laurbærblade til gryden.
  • Bring gryden i kog og fjern skum fra toppen. Skru ned på middel varme og lad den koge i cirka 1 time, indtil kyllingen er mør.
  • Tag kyllingen op af gryden, og si væsken over i en ren gryde. Dette er basen til din suppe.
  • Smag suppen til med kyllingebouillon, lidt salt og friskkværnet peber. Lad suppen simre videre ved klar varme.
  • Pil kyllingen, og trevl kødet let.   – Tilføj det trevlede kyllingekød til suppen.
  • Tilsæt de små tern af bladselleri, gulerødder, kartofler tamt pasta/suppehorn til suppen.
  • Lad så suppen simre ved lav varme i ca. 10-15 minutter til kartoflerne er møre.
  • Suppen er nu klar. Drys frisk persille på toppen inden servering.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering