En mild og børnevenlig ret. Som bonus alletiders måde at få sneget noget grønt indenbords hos familiens små.
Bagt Pasta med butternut squash
Cremet pasta med butternutsquash
Ingredienser
- 1/5 Butternut squash
- 3 dl Mælk
- 1 dl Vand
- 2 dl Revet Cheddar
- 1 fed Hvidløg Presset
- 1 dl Ærter Fra frost
- 500 g Maccaroni
- 1 tsk Salt
- 1/2 tsk Peber
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Vask og skræl din butternut squash. Fjern kerner og skær den i skiver af ca. 1,5 cm tykkelse .
- Kom Butternut stykkerne på en bageplade og bag dem ca. 20 min (til er møre).
- Kog pasta til de næsten færdige møre. Stil dem til side.
- I mellemtiden kommer du mælk, vand, hvidløg, 1 dl ost, salt og peber i en mellemstor gryde og lader det smelte sammen ved lav varme.
- Når din butternut er blevet mør, kommer du stykkerne i gryden og purérer herefter massen med en stavblender (eller alm. blender).
- Kom de kogte maccaroni i et ildfast fads og hæld saucen over. bland gerne lidt rundt så saucen fordeles jævnt.
- Hæld ærterne over og gratiner med det resterende ost.
- Bag retten i ovnen i 20 min, eller til osten er gylden.
Noter
Opskriften her anvender en halv butternut squash. Hvis ikke du aner hvad du skal bruge den anden halvdel til, så bag den med i ovnen og når du har taget fra til puréen moser du resten med en gaffel og kommer det i en isterningebakke eller frysepose og fryser det ned. Det er fantastisk til suppe, til at komme i en gang bolognese eller hvis du har et mindre barn der kan få det i sin aftenmos.
Super nem at lave og et kæmpe hit hos hele familien. Jeg tilføjede lidt muskatnød og en smule ekstra ost på toppen 🙂
Tusind tak for god feedback 🙂 og rigtig god idé med muskatnøden