Bagt maccaroni med butternut squash

En mild og børnevenlig ret. Som bonus alletiders måde at få sneget noget grønt indenbords hos familiens små. 

Bagt Pasta med butternut squash

Cremet pasta med butternutsquash
Forb. tid 30 min
Tilb. tid 20 min
Samlet tid 50 min
Ret aftensmad, Hovedret, Tilbehør
Antal 4 Pers.

Ingredienser
  

  • 1/5 Butternut squash
  • 3 dl Mælk
  • 1 dl Vand
  • 2 dl Revet Cheddar
  • 1 fed Hvidløg Presset
  • 1 dl Ærter Fra frost
  • 500 g Maccaroni
  • 1 tsk Salt
  • 1/2 tsk Peber

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Vask og skræl din butternut squash. Fjern kerner og skær den i skiver af ca. 1,5 cm tykkelse .
  • Kom Butternut stykkerne på en bageplade og bag dem ca. 20 min (til er møre).
  • Kog pasta til de næsten færdige møre. Stil dem til side.
  • I mellemtiden kommer du mælk, vand, hvidløg, 1 dl ost, salt og peber i en mellemstor gryde og lader det smelte sammen ved lav varme.
  • Når din butternut er blevet mør, kommer du stykkerne i gryden og purérer herefter massen med en stavblender (eller alm. blender).
  • Kom de kogte maccaroni i et ildfast fads og hæld saucen over. bland gerne lidt rundt så saucen fordeles jævnt.
  • Hæld ærterne over og gratiner med det resterende ost.
  • Bag retten i ovnen i 20 min, eller til osten er gylden.

Noter

Opskriften her anvender en halv butternut squash. Hvis ikke du aner hvad du skal bruge den anden halvdel til, så bag den med i ovnen og når du har taget fra til puréen moser du resten med en gaffel og kommer det i en isterningebakke eller frysepose og fryser det ned. Det er fantastisk til suppe, til at komme i en gang bolognese eller hvis du har et mindre barn der kan få det i sin aftenmos.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering