Der er intet som en gang indbagt pizza, og nu i en sundere version der mætter længere og langt bedre.
Opskriften tager udgangspunkt i madmors blomkålswraps, som du sikkert kender, hvis du følger med ovre på Instagram. Den er ideel til både pizzabund, raps og nu også – en skøn calzone.
Det er super nem at bikse sammen, og det smager helt fantastisk. Selv vores 4-årige labbede det i sig. Det havde han helt sikkert ikke i de mængder, hvis blomkålen var blevet serveret traditionelt ved siden af.
Blomkålscalzone m. bolognese
Indbagt bolognese i en lækker wrap af blomkål. Ketovenlig og glutenfri.
Ingredienser
Blomkålswrap
- 1 Blomkålshovede Revet eller blendet til stykker i ris størrelse.
- 4 Æg
- 80 gram Revet mozzarella
Bolognesefyld
- 500 gram Hakket oksekød
- 1 dåse Hakket tomat
- 1 dåse tomatpuré
- 1 Løg Finthakket
- 1 fed hvidløg Presset
- 1 håndfuld Basilikum (Eller 1 spsk tørret)
- 5 stængler Frisk timian (Eller 1 spsk tørret)
- Salt og peber
Topping
- 150 gram Revet mozzarella
- 1 skiveskåret tomat
Sådan gør du
Blomkålswrap
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Kom blomkålsrisene på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i 10-15 min. Rør gerne i det halvvejs.
- Kom blomkålsrisene i en skål og tilsæt æg, ost og lidt salt. Rør det godt rundt.
- Spred massen ud som en rektangel på en bageplade i ca 1 cm tykkelse.
- Bag blomkålsbunden i ovnen i ca. 20 min (til den er let gylden).
Bolognesefyld
- Svits løg og hvidløg i en gryde med lidt fedtstof.
- Tilsæt kødet og brun det godt.
- Tilsæt de øvrige ingeredienser og smag til med salt og peber.
- Lad det simre i minimum 20 min uden låg, så mest mulig væske fordamper.
- Når din blomkålsbund er bagt, er du klar til at fylde den med bolognesesaucen. Er din bolognese meget væskeholdig kan du med fordel sigte væsken fra, så denne ikke siver ned i blomkålsbunden.
- Top bolognese fyldet med 100 gram revet mozzarella og luk bunden sammen om fyldet.
- Kom det resterende ost på toppen af calzonen og kom tomatskiverne på.
- Bag den i 15-20 min og server.
Dine blomkålswaps er det til 4 stk el en stor til 4 personer ?
Hej Dorte,
Denne opskrift giver dig en stor calzone til 4 personer ☺️