Chokoladeboller – de mørke af slagsen. Hjemmebag er altid super lækkert, men det er de færreste hjemmebagte lækkerier, der kan hamle op med friskbagte chokoladeboller.
Opskriften giver dig 20-30 stk alt efter størrelsen på bollerne. Jag plejer gerne at lave nogle gode store nogle, og nogle mindre jeg kan fryse ned, og senere bruge til snacks madpakker.
Sløs ikke med hverken æltning eller hævetid. De er begge alfa omega, når der skal bages skønne luftige boller.
Madmors chokoladeboller
Bløde og mørke chokoladeboller. Nemme at bikse sammen og særdeles frysegenede.
Ingredienser
- 40 g Gær
- 5 dl Lunkent vand
- 2 dl Græsk yoghurt
- 1 dl Sukker
- 10-14 dl Hvedemel
- 50 g Smeltet smør
- 2-3 dl Hakket chokolade
- 1 tsk Salt
- 1 Sammenpisket æg til pensling
Sådan gør du
- Opløs gæren i vandet.
- Tilsæt yoghurt og sukker. Rør godt rundt
- Tilsæt halvdelen af melet og rør det til en tyk grød.
- Tilsæt herefter smør, salt og chokolade.
- Lidt af gangen tilsætter du resten af melet (Det kan være, at du skal bruge lidt mindre, eller måske lidt mere). Tilsæt til du har en sammenhængende dej, som du kan ælte på køkkenbordet.
- Brug god tid på at ælte din dej (Ca. 8 minutter med håndkraft)
- Kom dejen i en skål og lad den hæve tildækket i 45 min.
- Efter hævning skal bollerne formes. Tag en klump dej i din ønskede størrelse og begynd at folde den rund ved at trække siderne op under bollen. På denne måde bliver overfladen fuldstændig glat. Placer dem på en bageplade.
- Lad bollerne hæve i yderligere 20 min under et viskestykke.
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Pensl bollerne med et godt lag sammenpisket æg.
- Bag dem i 15-18 minutter til de er dejligt mærke og lyder hule, når du banker under dem.
Very nice write-up. I definitely appreciate this site. Thanks!