Dette indlæg indeholder reklame
Her for du opskriften på et sjovere og sundere alternativ til madpakkebollerne.
Det må jo gerne være lidt sjovt at åbne sin madpakke, når det ringer ind til spisetid. Personligt “spiser jeg med øjnene”, og det bliver bare mere appetitligt, når maden ser indbydende ud.
Disse børnevenlige boller giver dig den oplagte mulighed for fylde spisetanken op hos børnene, på den gode og mættende måde, da bollerne naturligvis er bagt med gode økologiske råvarer og indeholder både grønt og fuldkorn.
For at gøre bollerne ekstra børnevenlige, har jeg udstukket dem nogle fine forme. Formene her er fra www.Dengulehylde.dk, og de er helt perfekte til formålet, da de lige er tand større end man ellers ser. På den måde kan man lave sjove forme i en god madpakke-størrelse. De har tilmed en rigtig god pris.
Formene finde du her:
Hjerteudstikkere
Blomsterudstikkere
Stjerneudstikkere
Når jeg laver denne opskrift, plejer jeg at lave en dobbelt portion. Så er der rigtig godt fyldt op i fryseren og de kan så nemt som ingenting tages op om morgenen. Giv dem blot 15 sek. i en mikroovn, så er de helt som friskbagte.
Børneboller til madpakken
Ingredienser
- 2,5 dl Lunkendt vand
- 20 gram Gær
- 25 gram Rørsukker
- 1,5 dl Græsk yoghurt Valgfri fedtprocent
- 2 dl Fuldkornsmel
- 10 dl Hvedemel Måske en smule mere
- 1 Squash Revet fint
- 25 gram Smeltet smør
- 1 tsk Groft salt
Sådan gør du
- Udrør gæren i vandet.
- Tilsæt sukker og græsk yoghurt. Rør godt rundt.
- Tilsæt fuldkornsmelet og 3 dl af hvedemelet. Rør det til det har konsistens af en tyk grød.
- Herefter tilsættes fintrevet squash, smør og salt. Fordel det godt i massen.
- Tilsæt resten af melet lidt efter lidt. Når dejen er fast nok kommer du dejen ud på bordet og ælter den i 5-6 minutter til den har den rette konsistens og ikke er for klistret.
- Kom den tilbage i skålen og lad den hæve overdækket i 45 minutter.
- Tag en god klump af dejen ud på et meldækket bord og rul den ud til 1-1,5 cm tykkelse.
- Udstik dine boller med din ønskede udstikker og placer dem på en bageplade med ca. 3 cm mellemrum.
- Lad dem hæve yderligere 25 min på bagepladen med et viskestykke over. Stik nogle huller i bollerne med en spisepind eller lignende (kan undlades).
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Pensl bollerne med æg og kom dem i ovnen i ca. 12 minutter.
- Lad dem køle af under et viskestykke, så bliver de dejligt bløde. Frys de boller ned du ikke skal bruge samme dag, og tag op efter behov.