Dette indlæg indeholder reklame for Gourmetshoppen
Hvem elsker ikke butterdej? Jeg tilskriver mig i hvert fald listen.
For den sprøde, smørfyldte dej er fantastisk uanset hvad man vælger at bruge den til.
Her får du en hurtig og aldeles nemt opskrift. Lommerne er gode som starters, som tilbehør til tapas eller blot hvis du bliver en smule lækkersulten.
Butterdejslommer med spinat og ost
Skønne luftige lommer af butterdej med fyld af spinat, citron og feta.
Ingredienser
- 2 pakker Butterdej Fra køl
- 200 gram Frisk spinat
- 50 gram Feta/salatost Skåret i grove tern
- 1/4 citronsaft (Saften fra en kvart citron)
- 1 tsk fedtstof
- salt og peber
- 1 Lille løg
Sådan gør du
- Tænd din ovn på 190 grader.
- I en gryde kommer du lidt fedstof og svitser løgene.
- Kom herefter spinatbladene i og varm op ved middel varme til de er faldet sammen og væsken er forsvundet.
- Herefter tager du gryden af varmen og kommer ost og citronsaft i. Smag til med salt og peber.
- Rul den ene af butterdejspakkerne ud på et non-stick underlag.
- Så skal fyldet i. Tryk eventualt udstikkeren forsigtigt ned i dejen, blot lige så den laver et omkrids af hvor fyldet skal placeres i lomme.Kom så hvad der svarer til en stor tsk af fyldet i midten af hver lomme.
- Den anden butterdejsplade kommer du ovenpå, og så skal du have udstukket dine lommer med formen. Tryk godt til og vær sikker på at, du har trykket igennem dejen alle steder.
- Bag dem i ovnen i ca. 15 min, eller til butterdejen er hævet og gylden.