Madmors helt egen keto-hummus med smag af frisk chili.
Perfekt til tapasbordet, som spread, som tilbehør til kød eller som substitut for den ægte vare, hvis du spiser lowcarb eller keto. Hvis du mangler noget at dyppe i din hummus kan du med fordel lave disse “Pizza-stænger “
Blomkåls hummus med chili
Cremet ketovenlig hummus-dip lavet på blomkål og chili.
Ingredienser
- 1 halvt Blomkålshovede (eller et helt hvis det er småt)
- 1 Rød chili
- 3 spsk Olivenolie
- 1 Hvidløgsfed
- 1 lille tsk Tahini
- Saften fra en kvart citron
- Lidt flagesalt og peber
Sådan gør du
- 1. Tænd ovnen på 200 grader2. . 3. Kom blomkål på en bageplade beklædt med bagepapir. 4. Bag blomkålen i 20 min til det er mørt. 5. 7. Så skal de hele blendes sammen. Jeg har brugt stavblender. 6. Smag til med salt og peber.
- Skyl dit blomkål og bræk det i små buketter.
- Kom blomkål på en bageplade beklædt med bagepapir og bag blomkålen i 20 min ved 200 grader til det er mørt.
- Lad blomkålen køle og kom det derefter i en skål med de resterende ingredienser.
- Så skal de hele blendes sammen. Jeg brugte en stavblender.
- Smag til med salt og peber.
Noter
Tips: Vær varsom med tahini, den kan fremkomme bitter ved overdrevent brug. Prøv dig derfor langsomt frem ☺️
Hvis du vil have en mere lind konsistens kan du tilsætte mere olie. Gå langsomt frem med ca. en tsk af gangen.
Hvis du vil have en mere lind konsistens kan du tilsætte mere olie. Gå langsomt frem med ca. en tsk af gangen.