Hjemmelavet jordbærflødeis

Is er altid i høj kurs hos børnene her i sommervarmen. Disse cremede ispinde lavet på friske jordbær er den perfekte forkælelse, og de er tilmed lynhurtige og nemme at lave.
Vi her brugt friske danske jordbær da de lige nu er ekstra smagfulde og fulde af saft. Ved at give dem et kort opkog får du den lækrere jordbærsaft som er en helt fantastisk smagsgiver.
Vi fik 6 ispinde ud af denne portion, vi har brugt nogle relativt store forme. Bruger du forme der er mindre kan du sagtens få det til at række til flere lækre ispinde.

Du kan med fordel tage børnene under armen og få en hyggelig stund sammen i køkkenet. God fornøjelse!

Hjemmelavet jordbærflødeis

Cremede og velsmagende jorbærflødeis lavet på friske danske bær og dansk fløde.
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 5 min
Samlet tid 20 min
Ret Børnemad, Dessert, Sommer
Antal 6 stk

Ingredienser
  

  • 2 dl Sødet kondenseret mælk
  • 2 dl Piskefløde
  • 150 g Friske jordbær
  • 1/4 dl Vand
  • 1/2 tsk Vaniljepulver Kan erstattes af vaniljesukker.

Sådan gør du
 

  • Rens og skær jordbærene i grove stykker.
  • Kom dem i en lille gryde med vandet og kog dem i ca. 5 minutter.
  • Mos bærene med et piskeris eller lignende og sigt herefter bærene fra så du har en lækker jorbærsaft (Ca. 1 1/2 dl)
  • Pisk fløden til skum. Kom vaniljepulver i og pisk det kort rundt så det er fint fordelt.
  • Bland flødeskum, kondenseret mælk og jorbærsaften godt sammen ved at røre forsigtigt. ikke noget med at piske. Sørg for at der ikke er nogle klumper når du er færdig.
  • Kom dem i en form og sæt dem i fryseren i minimum 6 timer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering