Mangler du lige det sidste til din grillaften, så skal du kaste blikket mod denne skønne grill-marinade. Lavet fra bunden på friske råvarer og fuld af smag. Det er super nemt at kaste sig ud i, man skal bare have en smule tid på kontoen.
I denne opskrift har jeg brugt kyllingekød skåret i tern til spyd, men kun fantasien sætter grænser for denne friske grøntsagsmarinade.
Mængden kan marinere ca. 3 kg kød. Frys resterne af marinaden ned i portioner og tag det op når du skal forkæle dine nærmeste med et lækkert måltid.
Madmors grillmarinade
Fantastisk grill-marinade lavet på friske grøntsager. Med denne opskrift er du garanteret at sætte prikken over i'et til næste grillfest. Frys resten ned i portioner og tag op efter behov.
Ingredienser
- 2 store Røde peberfrugter
- 2 store Løg Skåret halve
- 4 fed Hvidløg
- 1/5 Rød chili
- 1 dl Olie
- 140 g Tomatpuré Svarer til den store dåse fra supermarkedet.
- 1 spsk Paprika
- 2 tsk Salt
Kød
- 1200-1500 g Kyllingebryst skåret i tern.
- 25 Træspyd Lagt i blød i vandbad inden brug
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 250 grader på grillfunktion.
- Vask og tør dine peberfrugter.
- Kom de hele peberfrugter, hvidløg og halve løg på et bagepapir. Placer det midt i ovnen og bag det i ca. 30 min til peberfrugterne er begyndt at blive sorte. Vend dem gerne undervejs.
- Tag det ud af ovnen og sorter evenuelle hårdt bagte skaller fra løgene. Når peberfrugterne er kølet en smule kan du nemt pille den brændte skræl af dem. Sorter de grønne stilke og kerner fra.
- Kom kødet fra peberfrugterne, de bagte løg, bagte hvidløg, chili, tomatpuré, krydderier og olie i en skål. Blend det hele med en stavblender til konsistensen er ensartet. Smag til og tilsæt en smule mere salt ved behov.
- Så er der kun tilbage at marinere kødet. Kom halvdelen af marinaden over dine kyllingestykker og lad det marianerer i nogle timer. Gerne til dagen efter i en lufttæt beholder. Jo længere det står i marinaden, jo mere mør bliver kyllingen.
- Når kyllingen er færdigmarinaret kommes det på spyd og grilles. Når du skal lave dine grillspyd er det en særligt god idé at have spyddende i vandbad en times tid inden de skal laves. på den måde sikrer du at træ-spyddende ikke bliver sorte under grillning.