Dette indlæg er sponsoreret af www.dengulehylde.dk
Skønne små honningbagte müsli-muffins. Det er så nemt at lave et lidt sundere alternativ til madpakkens snacks. Fordelene ved at lave dem selv er at du ved præcis hvad der kommer i og hvilke råvarer der er anvendt i processen.
Disse mini cups kan også sagtens laves uden chokoladen på toppen for et endnu sundere alternativ.
Jeg har anvendt denne mini-muffins form fra dengulehylde.dk, og opskriften passer perfekt til lige netop at få fyldt formen op med 12 små müsli-cups.
Müsli-cups med honning og chokolade
Små honningbagte musli-kager. Perfekte til madpakken eller som en skøn snack hen af dagen. I en lufttæt beholder kan holde to dage på køkkenbordet eller 5 dage i køleskabet.
Ingredienser
- 50 g Havregryn
- 50 g Hakkede mandler
- 25 g Kokosmel
- 1/2 dl Lys sirup
- 1/2 dl Honning
Topping
- En smule hakket chokolade
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- I en lille gryde varmer du sirup og honning op ved middel varme indtil det begynder at boble.
- Sluk varmen og kom de resterende ingredienser i. Bland det godt rundt.
- Fordel massen i formen og pres det lidt sammen.
- Bag dem i 12-15 minutter afhængig af ovn. De må kun lige blive en anelse gyldne, pas på ikke at overbage dem, så bliver de for hårde når de først er kølet ned.
Topping
- Straks når de er kommet ud af ovnen drysser du en smule hakket chokolade på toppen. lad det smelte og fordel det så ud med en lille ske.
- Lad dem køle helt ned. Stil dem eventuelt på køl efter 20 minutter på kækkenbordet, så hærder chokoladen hurtigere.