Labneh – hjemmelavet cremeost

Dette indlæg indeholder reklame for Gourmetshoppen.com

Det behøver ikke være kompliceret og svært at producere sin egen ost. Faktisk kan det gøres med blot to helt almindelige ingredienser. Her får i Jordens nemmeste opskrift på dem mellemøstlige spise – labneh.
Labneh er drænet yoghurt/cremeost der kan bruges på mange forskellige måder. Til brød, som dip, som tilbehør eller i varme retter.

Når yoghurten får lov til at dræne i 24 timer (eller længere) bliver den mere og mere fast i konsistensen og har samme egenskaber som smøreost. Labneh smager fantastisk som den er, men man kan sagtens være kreativ og røre urter og krydderier i.

Særdeles lækker er den i en morgen buffet. Smør et lag ud på en tallerken og form en ring med en ske. Hæld så olivenolie i ringen og pynt yoghurten med lidt grønt og krydderier over (f.eks. sumak eller spidskommen).

Jeg har anvendt en skål fra Tescoma med si lavet til fremstilling af sådanne oste. skålen finder du HER. Skålen har en god størrelse der gør at man kan producerer lidt mere af gangen. samtidig kan man stille den af vejen med det tætsluttende låg. Sien i skålen kan fjernes, og man kan på den måde bruge skålen til andre formål, når man ikke dræner ost. Super smart!
Man kan også dræne yoghurt i eksempelvis kaffefiltre over glas. Men de rummer desværre ikke så meget af gangen. Alternativt et fugtigt viskestykke eller en meget tætmasket si.

I denne opskrift dræner jeg yoghurten i køleskabet. Men man kan faktisk sagtens lade den dræne på køkkenbordet ved stuetemperatur, og stille den på køl når man har opnået den ønskede konsistens (maks 48 timer udenfor køl). Især her er det rart med en tætsluttende skål fremstillet til formålet.

God fornøjelse 🙂

Labneh – hjemmelavet cremeost

Nem opskrift på den populære mellemøstlige spise. Lad den dræne i 24 timer. Ønskes en endnu mere fast konsistens lader du den dræne i 48 timer.
Forb. tid 5 min
Dræne 1 d
Ret aftensmad, Tilbehør
Antal 400 gram

Ingredienser
  

  • 1 Liter Yoghurt Naturel (minimum 3,5% – Ikke fedtreduceret)
  • 1 Tsk Salt

Sådan gør du
 

  • Kom ingredienserne i en røreskål og bland det godt sammen til salten er opløst.
  • Hæld det hele i sien, kom låg på og stil det i køleskabet i minimum 24 timer.

Noter

Al den væske du dræner fra er praktisk at gemme. Den syrnede væske kan nemlig med fordel bruges som væske i diverse bageopskrifter. På den måde sikre du at du intet spild-produkt har når du skal lave cremeost. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering